For denne uka skaper Mjøsa generelt og Skibladner spesielt en felles entusiasme blant folk som en knapt noensinne har opplevd maken til.

Jo visst er det gøy å være på tv og stå på vår egen knaus og vifte med små flagg. Det er en aktivitet som NRK tidligere har gjort til folkeforlystelse langs kysten. I år er det vi innledningene rundt Mjøsa som har fått anledning til å stå på hver vår knaus og komme på tv. Og vi har møtt fram i flokker som neppe noen hadde drømt om omfanget av. Så hva er hemmeligheten bak folkevandringen til nærmeste skibladnerbrygge?

For det er ikke bare drømmen om å komme et sekund på tv som har fått folk til å strømme til mjøskanten og få båten på vannet og juble mot Skibladner. Hovedgrunnen er kanskje heller ikke å vise resten av landet hvor feststemte og hyggelige vi kan være. Men det aller, aller viktigste er sannsynligvis entusiasmen blant folk knyttet til det å være sammen om noe stort og ekte, noe som har med identiteten vår å gjøre. Det er det som får oss til å gå mann av huse for å dra til Tingnes og Atlungstad for å oppleve noe vi er sammen om, noe som vi kan juble for alle sammen. Det er det som er så flott ved det som skjer akkurat disse dagene.

Og så viser det seg til og med at denne entusiasmen ved å være sammen om noe stort, er like sterk samme hvor rundt Mjøsa en hører heme. For denne uka er vi alle mjøsinger – i hvert fall virker det slik. Og det er ikke et sekund for tidlig.

Og midt i det hele framstår Skibladner som selve hovedrolleinnehaveren; den vi alltid har hatt et forhold til, men som aldri før har framstått på samme måten som selve symbolet på alt som binder oss sammen rundt Mjøsa. Kanskje er det nettopp et slik felles symbol vi har savnet å kunne kjenne på, før nå. I så måte kan det som skjer disse dagene ha langt viktigere perspektiver enn en kunne ha ant.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.