I dag er det to timer politisk streik over hele landet. Fagbevegelsen tar et kraftig oppgjør med regjeringens forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven. Borte er Høyres valgkampprofil som et parti for folk flest. En konflikt med LO og YS kan nok H/Frp-regjeringen likevel leve med. Verre er det at forholdet til samarbeidspartnerne KrF og Venstre knirker. Ifølge Aftenposten ønsker flere fylkesledere i KrF at justisminister Anders Anundsen (Frp) skal gå av etter at det ble avdekket at asylbarn er sendt ut av landet, til tross for asylavtalen mellom de borgerlige samarbeidspartiene.

Anundsen har flere problemsaker. Omorganiseringen av politiet er en. Brutte løfter om utsendelsen av Mulla Krekar en annen. I tillegg sliter regjeringen med sitt siste utspill. Salg av statsbedrifter har ikke slått an i befolkningen. Kampanjen «Nei til salg av Norge» har i stedet fått vind i seilene. Det gamle slagordet fra EEC-kampen har plutselig blitt allemannseie. Nå vender Høyres stortingsgruppe tommelen ned for salg av Kongsberg Våpenfabrikk. Det lukter allerede nederlag av det som skulle være en vinnersak for en borgerlig regjering.Velgerne sa ja til en borgerlig regjering da de gikk til valg. Det er mer usikkert om de egentlig ønsket seg denne regjeringens politikk. Statsminister Erna Solberg (H) sliter med å finne de sakene som skal bringe regjeringen på offensiven. Arbeiderpartiet har bitt seg fast på meningsmålingene på rundt 40 prosent. Kommunevalget kan bli en real nedtur for regjeringen hvis den ikke skaper mer begeistring hos velgerne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.