Hvordan ønsker vi at debattkulturen på nettavisene og sosiale medier skal være? Med økningen av antall flyktninger som kommer til Norge, er det tydelig at mange synes det har blitt mer legitimt å uttrykke klart rasistiske holdninger.

Av den grunn kan Hamar Arbeiderblad ikke publisere saker om flyktninger, asylmottak eller annet nyhetsstoff om innvandring på sosiale medier. Det vekker personer som avfyrer en strøm av ugjennomtenkte rasistiske meldinger. Vi trodde imidlertid at glatte veger ved Gåsbu skistadion i så måte var ufarlig. Trist er det derfor å konstatere at dårlige kjøreforhold kan henges på «utenlandske sjåfører som får kjøretillatelse utdelt av UDI».

Det skal være takhøyde for å debattere asyl- og innvandringspolitikk. Det må være legitimt med ulike syn i en slik debatt. Men vi har alle et ansvar for at debatten tar utgangspunkt i fakta, og er prinsipiell. Annen hudfarge og etnisitet gir ikke rett til å legge vekk enkle krav til saklighet. Dessverre ser vi en klar tendens til åpen, vulgær rasisme på nettet.

Det påhviler oss alle et ansvar for å etablere et debattnivå som gjør at vi alle kan delta. Ikke minst gjelder dette politikere og andre autoritetspersoner som framstår som retningsgivende forbilder. Den som bare «formidler det folk tenker» blir fort en stemme for brune understrømmer som ikke trenger mer næring.

Les også
NYHET

Kaos på islagt veg mot Gåsbu.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.