Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) er på offensiven om dagen. I forrige uke varslet han endringer som gir arbeidsgiverne rett til å gjøre midlertidige ansettelser, så lenge de ikke har lengre varighet enn 12 måneder. I tillegg vil regjeringen heve aldersgrensa for retten til å være i arbeid til 72 år. Det siste er et tiltak for å få eldre arbeidstakere til å stå lengre i jobb.

I går åpnet han for ordninger som innebærer mer søndagsarbeid og mer overtid. Han vil frata fagforeningene retten til kollektivt søksmål når det er mistanke om ulovlig innleie av arbeidskraft. Og han vil sette til side de sentrale organisasjonenes rett til å overprøve avtaler som er inngått lokalt.Ingen bør bli overrasket over arbeidsministerens forslag. Før valget ble Frp og Høyre anklaget gjentatte ganger for å ville føre en politikk som angriper rettighetene til de fagorganiserte. Nå innfrir de sine valgløfter. Statsminister Erna Solberg (H) har derfor helt rett når hun sier at det er dette det norske folk stemte for ved siste valg. Dette var valgløftene som ga borgerlig regjeringsmakt.Så er spørsmålet om velgerne liker det de ser, når valgløftene blir realiteter i dagliglivet. Regjeringen lovte endringer i skatteprofilen, og velgerne har svart med rungende misnøye. Vi er ikke sikre på at halvannen million arbeidstakere vil juble over de forslagene regjeringen nå legger på bordet. Det ligger an til kraftige sammenstøt med fagbevegelsen i tida som kommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.