I dag kommer statsminister Erna Solberg til Elverum for å være med på den offisielle åpningen av legemiddelfabrikken Curida. I lokalene der Takeda Nycomed er i ferd med å avvikle, starter altså et nytt selskap – ikke minst takket være stort engasjement og dugnadsinnsats fra de ansatte, som med dette får ny arbeidsgiver.

Siv Ekeberg Søbakken og Anne Randi Skramstad fra Løten har begge sentrale roller i det spleiselaget som gjør overtakelsen og det lille industrieventyret mulig. I likhet med 105 av de andre ansatte har de gått inn med aksjekapital på eiersiden, og de to har i tillegg stillinger i den nye ledelsen. Dermed har de foreløpig sikret 50 lokale arbeidsplasser, ti av dem besatt av folk fra Hedmarken.

Den nye næringsetableringen viser at det er verdt å kjempe for et godt arbeidsmiljø og for de viktige arbeidsplassene i den 40 år gamle hjørnesteinsbedriften i lokalmiljøet. I stedet for å sitte stille og se på at jobbene forsvant, klarte man å mobilisere. Det er en unik styrke og stor ressurs for en ny bedrift å ha så engasjerte og motiverte arbeidstakere. Både Sparebanken Hedmark og Innovasjon Norge har også vært involvert for å få til reetableringen, og sentralt står tidligere banksjef i DnB Hamar, Finn Andersen. Hamarsingen, som egentlig pensjonerte seg, ble for to år siden engasjert som leder for prosjektet med å skaffe nytt liv i lokalene etter Takeda Nycomed. I dag er han blant annet styresekretær for selskapet bak den nye legemiddelproduksjonen. Det er imponerende når Andersen anslår at ansatte og medeiere har jobbet hele 6.000 dugnadstimer bare siden i fjor sommer, for å få Curida på beina.

Regjeringen snakker mye og varmt om at de ønsker å legge til rette for utviklingen av og bedre vilkårene for små og mellomstore bedrifter her i landet. I tillegg er legemiddelindustrien en stor internasjonal bransje med mye penger i omløp. Med andre ord er det et eksempel til etterfølgelse statsministeren kommer for å besøke i dag. Vi gratulerer Elverum, som langt på veg har lykkes med å beholde arbeidsplasser, og ikke minst kunnskapen knyttet til dem, som hang i en tynn tråd da Takeda Nycomed måtte takke for seg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.