Det er verdt å lytte til Politiets Fellesforbund i Innlandet når fagforeningen rykker ut mot sin politimester. Leder Reidun Martinsen har latt seg provosere av kronikken til politimester Johan Brekke om den pågående politireformen, hvor hun mener han rosemaler ressurssituasjonen.

Skal politireformen lykkes må tjenestemennene være positivt innstilt, og oppleve at den er meningsfull. Derfor er det gledelig at fagforeningsleder Martinsen slett ikke er utelukkende kritisk til reformen. Tvert imot opplever hun at den inneholder mange positive elementer. Vi registrerer imidlertid med bekymring at det er stor sprik mellom fagforeningens virkelighetsbeskrivelse, og den som politimesteren gir. Her har Johan Brekke en utfordring for å få sine ansatte til å spille på lag med politiledelsen.

Hun er først og fremst bekymret for at det ofte er to, og tidvis bare én politipatrulje som dekker hele området fra Sjusjøen til Minnesund. 90.000 innbyggere befinner seg i dette området. Vi kan forstå frustrasjonen når bemanningen framstår som så sårbar som Martinsen beskriver. Samtidig viser politimester Brekke til at politiet i Innlandet i januar i år hadde drøyt 4.800 oppdrag, og bare unnlot å rykke ut på 175 av dem på grunn av manglende kapasitet. Tallene tyder i alle fall på at politiet gjør en meget god jobb med de ressursene man har til rådighet. Eksemplene som fagforeningen gir på oppdrag som ikke ble utført er heller ikke helt overbevisende.

Politiet skal sørge for å ivareta tryggheten og rettssikkerheten til innbyggerne i Innlandet. Det er derfor bra vi får en debatt om et så viktig spørsmål. Men det er uheldig når polititjenestemennene som daglig kjenner hvor skoen trykker, og politimesteren åpenbart opplever ressurssituasjonen svært ulikt. Det kan synes som politiet er godt i stand til å håndtere den ordinære daglige kriminaliteten. Men hva skjer hvis vi opplever alvorlige hendelser som for eksempel terroranslag? Da lar vi oss ikke helt overbevise om at de to politipatruljene er god nok bemanning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.