En reklamemann, en NRK-journalist og to Ap-politikere ble invitert av ordfører Einar Busterud (BBL) på pizza for å komme med sine tanker om en ny visjon for kommunen. Opposisjonen i kommunestyret hevdet at ingen hadde hørt om gruppa, og at slike grupper ikke må jobbe «på bakrommet», men forankres i formannskapet.

Riktignok er det få politiske partier som historisk sett vet så mye om å ta beslutninger på bakrommet som Ap. Men prinsipielt er vi enige med Morten Aspeli (Ap) i at åpenhet er viktig. Ikke minst fra regnbuealliansen, som har dette som et valgløfte. Men så spørs det om virkeligheten rett og slett er at Ap ikke hadde fulgt med i timen?

For innbyggerne blir krangelen av akademisk karakter. Derimot synes vi det er viktig at Hamar får på plass en ny visjon. Dagens visjon er nemlig blitt virkelighet. Den handler om å gjøre Hamar «til det mest attraktive boområdet i Innlandet». Ingen kan lenger være i tvil om at dette nå er et faktum.

Det i seg selv er en prestasjon som Hamars politikere kan stoppe opp ved, og kanskje gi seg selv en klapp på skulderen. La oss sitere fra Lillehammer-avisen GD som på lederplass nylig utropte Hamar til « ... innlandets viktigste og mest suksessrike utviklingsmiljø». Avisen skriver videre: «Samtidig er Hamar-signalet en påminnelse om hvor viktig det er å ha et politisk og næringsmessig framoverlent lederskap».

Slik ros kommer ikke ofte fra vår nabo i nord. Men nå gjelder det å se framover. En ny visjon er viktig, særlig fordi dobbeltsporet og utviklingen på boligmarkedet kan gi Hamar større fart. Hvordan skal innlandshovedstaden vokse? Hvordan skal vi sørge for at de andre Intercity-byene ikke vinner kampen om nye innbyggere? Dette er viktige spørsmål og bør være det politiske fokus. Så får vi heller glemme kjeklingen om et uformelt pizzamøte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.