En reklamemann, en NRK-journalist og to Ap-politikere ble invitert av ordfører Einar Busterud (BBL) på pizza for å komme med sine tanker om en ny visjon for kommunen. Opposisjonen i kommunestyret hevdet at ingen hadde hørt om gruppa, og at slike grupper ikke må jobbe «på bakrommet», men forankres i formannskapet.

Riktignok er det få politiske partier som historisk sett vet så mye om å ta beslutninger på bakrommet som Ap. Men prinsipielt er vi enige med Morten Aspeli (Ap) i at åpenhet er viktig. Ikke minst fra regnbuealliansen, som har dette som et valgløfte. Men så spørs det om virkeligheten rett og slett er at Ap ikke hadde fulgt med i timen?

For innbyggerne blir krangelen av akademisk karakter. Derimot synes vi det er viktig at Hamar får på plass en ny visjon. Dagens visjon er nemlig blitt virkelighet. Den handler om å gjøre Hamar «til det mest attraktive boområdet i Innlandet». Ingen kan lenger være i tvil om at dette nå er et faktum.

Det i seg selv er en prestasjon som Hamars politikere kan stoppe opp ved, og kanskje gi seg selv en klapp på skulderen. La oss sitere fra Lillehammer-avisen GD som på lederplass nylig utropte Hamar til « ... innlandets viktigste og mest suksessrike utviklingsmiljø». Avisen skriver videre: «Samtidig er Hamar-signalet en påminnelse om hvor viktig det er å ha et politisk og næringsmessig framoverlent lederskap».

Slik ros kommer ikke ofte fra vår nabo i nord. Men nå gjelder det å se framover. En ny visjon er viktig, særlig fordi dobbeltsporet og utviklingen på boligmarkedet kan gi Hamar større fart. Hvordan skal innlandshovedstaden vokse? Hvordan skal vi sørge for at de andre Intercity-byene ikke vinner kampen om nye innbyggere? Dette er viktige spørsmål og bør være det politiske fokus. Så får vi heller glemme kjeklingen om et uformelt pizzamøte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00