Max Hermansen har over lengre tid forsøkt å etablere Pegida i Norge, som en spydspiss i sin kamp mot islam og muslimer. I dag har den tidligere skolelæreren varslet en demonstrasjon gjennom gågata i Hamar.

Til Hamar Arbeiderblad opplyser Hermansen at det så langt ikke har vært mulig å få en lokal representant på talerlista. Det er forståelig. Det muslimhatet som Pegida og Hermansen representerer, har liten grobunn her. Hermansen sier i klartekst at integreringen av muslimer er feilslått, og at muslimer flest ikke har jobb og i stedet utøver kriminalitet. Han har brukt enda sterkere ord på sosiale medier, noe som førte til at han ikke lenger kunne undervise i Oslo-skolen.

Debatten om integrering forsøples av påstandene til folkene i Pegida. Den bygger i liten grad på fakta, men forsøker i stedet å nøre opp under fremmedfrykten. Det er en farlig argumentasjon hvis den får fotfeste. Vi har i historiens løp sett hva som kan skje når hudfarge og etnisk opprinnelse får avgjøre hvilke rettigheter du har som menneske.

Det er umulig ikke å la tankene gå tilbake til Arne Myrdal og Folkebevegelsen mot innvandring. I Brumunddal forsøkte han å vinne folket, og skapte i stedet en folkebevegelse mot seg selv. La oss håpe at Max Hermansen får den samme erfaringen når han prøver å marsjere i gatene i kveld.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.