Tida har hun blant annet brukt på befaring i et grisehus, på minnemarkeringen for 22. juli, å være flyktningguide, besøke omsorgssenteret og Åkershagan transittmottak, å promotere kommunens turstier og lokale matprodusenter, og ikke minst å snakke med Stanges innbyggere. Alt har Stårvik altså fotografert og fortalt om på Facebook.

Og det er åpenbart dette som faller Stange Frps Truls Gihlemoen tungt for brystet. Han synes det er upassende å bruke tida på «glamorøse sommeropplevelser» og fortelle om det i sosiale medier, all den tid «ikke alle har de samme mulighetene». Nå er det ikke ekstravagante utskeielser Stårvik forteller om, hun har badet i Harasjøen, plukket blåbær og måkt grisemøkk. Men Gihlemoen mener varaordføreren i stedet burde ha fokus på dårlige veger og vanntrykk, tett kloakk og manglende gatelys.

Heller ikke vi tror at alt i Stange kommune er «på stell», men i praksis er det nok begrenset hva man kan få utbedret av sykehjem og vegstandard midt i fellesferien. Å henge ut en fungerende ordfører som har brukt 14 dager på å vise fram hva sommer-Stange har å by på og bli bedre kjent i kommunen, er derfor bare stusslig og urimelig. Kanskje er Gihlemoen misunnelig på varaordføreren. Det virker i alle fall både humørløst og overraskende surmaget når han og Senterpartiets Aasa Gjestvang febrilsk forsøker å skåre billige politiske poeng på å slå ned på Stårviks opptreden. Midt i juli, den aller stilleste tiden på året, oppsøker hun folk og trekker fram de hyggelige historiene. Det har ingen vondt av.

Hvis man ikke ser verdien i en ordfører som opptrer litt utradisjonelt, behersker kommunikasjon i sosiale medier og henvender seg til innbyggerne i en folkelig og tilgjengelig tone – da er man innbitt på leting etter å finne feil. Det finnes nok av hverdager med viktige, politiske saker. Vi oppfordrer Gihlemoen og Gjestvang til å konsentrere kreftene sine om å følge opp hva ordfører og varaordfører i Stange gjør og ikke gjør de 50 andre ukene i året. Det er vesentlig viktigere enn 14 dager i juli.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00