Det er ikke første gang. Tidligere Storhamar-leder Erik Kristiansen ville allerede i 1999 at klubben skulle åpne egen pub. Han kalte det «gammeldags» å ha et forbud mot alkohol på idrettsarrangementer. Siden har klubben flere ganger sondert muligheten for salg av alkohol i forbindelse med kampene.

Vi kan forstå at Storhamar ønsker å knytte salg av alkohol til kampene sine. Det kan bidra til å gjøre det mer attraktivt å gå på kamp, og det vil også gi økte inntekter. På den annen side finnes det i dag svært få arenaer i samfunnet hvor alkohol ikke er tilgjengelig. Bør ikke idrettsorganisasjonene nettopp vise at idrett og alkohol ikke hører sammen?

Det spesielle i dagens situasjon er at Storhamar Ishockey ledes av den profilerte avholdsmannen og KrF-politikeren Geir Byberg. Han sier til Hamar Arbeiderblad at han ikke vil engasjere seg i denne saken. Vi har lyst til å snu problemstillingen, og spørre Byberg om det ikke er nettopp i saker som denne at han bør kjempe for sitt avholdssyn.

Kan han som KrF-politiker abdisere i en debatt som handler om en av partiets hjertesaker? Kommunen har et ansvar for å legge til rette for arenaer uten alkohol for å inkludere dem som har en sårbarhet for alkohol, sa Byberg da søknaden om skjenking i Ankerskogen velværeanlegg ble debattert. Det kan også gjelde ishockeykamper.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.