Med Ole Edvard Antonsens fantastiske trompetsolo klokka fem søndag morgen, har Hamar vist at ingen ting er umulig. Stupetårnet som konsertarena er en manifestasjon av selvtillit. Vi kapitaliserer faktisk på det som for ikke lenge siden var en politisk skandale og en nasjonal vits. Omgitt av et stort publikum som møtte opp både til fots og kom sjøveien, viste hamarsingene at de har nese for det spektakulære.

Men helgen har stått i hele regionens tegn. DumDum Boys skapte ekstase på Tømmerstock-festivalen i Brumunddal. En festival som virkelig har fått fotfeste, og som det knyttes store forventninger til. Debatten om neste års repertoar er allerede i gang.

Enda mer spektakulært blir dette når vi vet at vi så vidt har rukket å legge NRKs Sommeråpent og Skibladners seiersgang på tv-skjermene over hele landet bak oss, etterfulgt av en svært vellykket konsert med superstjernen Sting på Stortorget i Hamar forrige lørdag. Vi behøvde ikke å vente mer enn en uke før Hamarregionen var i full fyr igjen.

Helgas konserter kan betraktes som mer enn enkeltstående opplevelser. De viser at vi våger å overraske publikum, og vi strekker oss mot det som befinner seg på øverste hylle. Det er et langsiktig arbeid som nå begynner å bære frukter, et målrettet arbeid med å gjøre regionen urban, attraktiv og mer preget av selvtillit. Det er en nødvendighet for å skape tilflytting og vekst.

To konserter i seg selv flytter ikke fjell. Men de er likevel små, men viktige steg videre i riktig retning. Holdningen hos både arrangører og publikum viser at vi er modigere og mer kresne enn tidligere. Vi forventer at denne regionen skal tilby oss kvalitet og være på høyde med alle andre steder i landet. Den ambisjonen bør vi opprettholde. For hvor ellers i Norge kan man våkne klokka fem om morgenen til trompetsolo ved Ole Edvard Antonsen fra et stupetårn?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.