Behovet for en endring i organisasjonen både ut fra økonomiske hensyn, og endringer i samfunnet for øvrig, er det liten tvil om. Vi har ved flere anledninger etterlyst en større vilje til å se på om kommunen er organisert slik at den tilfredsstiller de kravene som stilles. Vi synes det er positivt at rådmann Kulild har startet denne prosessen, og ser det som naturlig at kultursjefstillingen også må vurderes i denne sammenheng.

Samtidig kan det ikke være tvil om at kulturens betydning i Hamar har blitt større de siste årene. Kulturhuset alene tilsier at kulturens plass nå har fått en institusjonell posisjon den ikke hadde før. Et Innlandets sentrum for kulturlivet er ambisjonen med huset. Det tilsier at det gjøres mer enn å drifte huset, slik oppgaven til kulturhusets leder og administrasjon er. Men Hamars kulturliv er mye mer enn Kulturhuset. JuniHamar har vist at kulturen nå er en viktig ingrediens i Hamars vekstmuligheter.

Derfor synes vi det er litt synd at den konstituerte kultursjefen har så beskjedne ambisjoner på egne vegne. Å ville drive teamarbeid er vel og bra, men man bør ikke være glad for at ansvaret for Kulturhuset tas ut av porteføljen når man får muligheten til å bekle en av Hamar kommunes viktigste jobber i minst et halvt år. Tvert imot bør den fungerende kultursjefen være sulten på jobben, og ønske å sette sitt fingeravtrykk på kulturlivet den perioden hun får.

Det er nemlig nok av saker å ta fatt på. Synlighet er et av de områdene som kan forbedres. Her kan Hamars kultursjef lære noe av sin kollega i Ringsaker. Rolf Jacobsen-boligen i Skappels gate har det ikke skjedd noe med. Dessuten må man gripe muligheten til å videreutvikle Festival-Hamar, som er i ferd med å bli noe stort. Kultursjefjobben i Hamar er viktig, både på kort og lang sikt. Vi ønsker oss offensive grep, selv om det er trangere tider for kommunen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.