I går fortalte vi om de to medarbeiderne på Norsk Tipping som ble ansatt samme dag for 30 år siden, og som også slutter på samme dag. Rakel Bekkevold og Inger-Karin Helander begynte begge i det statlige tippeselskapet 11. mars 1986. I går gikk de sammen over i pensjonistenes rekker. Sentralbord og resepsjon står dermed to hjørnesteiner fattigere.

Når arbeidslivet omtales i offentligheten handler det ofte om ledere som skal fylle nøkkelfunksjoner. Det er deres evne til å styre bedriften suksessen avhenger av. Eller vi beskriver arbeidslivet i tall. Ledighetstall, antall sysselsatte, konjunkturer som går opp og ned, og som gjør hver enkelt av oss til en del av den store grå massen.

Altfor sjelden løfter vi fram de som gjennom sin tilstedeværelse og kontinuitet gjør en forskjell for bedriften. I funksjoner på sentralbord og resepsjon er det disse medarbeiderne som både internt og eksternt er med på å sette tonen for hvordan arbeidsplassen skal oppleves. Et trivelig sted å jobbe? Et godt sted å kontakte når du skal forhandle en avtale eller har vunnet en storgevinst?

De to forteller om Lottovinneren fra Trysil som kjørte hele veien til Hamar på moped for å hente gevinsten i kontanter i en gammel ryggsekk. Historien er et godt bilde på hvilken rivende utvikling de to medarbeiderne har opplevd. Fire direktører har de overlevd. Sånn sett representerer Rakel Bekkevold og Inger-Karin Helander et lite stykke bedriftshistorie når de forlater Norsk Tipping.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00