I går fortalte vi om de to medarbeiderne på Norsk Tipping som ble ansatt samme dag for 30 år siden, og som også slutter på samme dag. Rakel Bekkevold og Inger-Karin Helander begynte begge i det statlige tippeselskapet 11. mars 1986. I går gikk de sammen over i pensjonistenes rekker. Sentralbord og resepsjon står dermed to hjørnesteiner fattigere.

Når arbeidslivet omtales i offentligheten handler det ofte om ledere som skal fylle nøkkelfunksjoner. Det er deres evne til å styre bedriften suksessen avhenger av. Eller vi beskriver arbeidslivet i tall. Ledighetstall, antall sysselsatte, konjunkturer som går opp og ned, og som gjør hver enkelt av oss til en del av den store grå massen.

Altfor sjelden løfter vi fram de som gjennom sin tilstedeværelse og kontinuitet gjør en forskjell for bedriften. I funksjoner på sentralbord og resepsjon er det disse medarbeiderne som både internt og eksternt er med på å sette tonen for hvordan arbeidsplassen skal oppleves. Et trivelig sted å jobbe? Et godt sted å kontakte når du skal forhandle en avtale eller har vunnet en storgevinst?

De to forteller om Lottovinneren fra Trysil som kjørte hele veien til Hamar på moped for å hente gevinsten i kontanter i en gammel ryggsekk. Historien er et godt bilde på hvilken rivende utvikling de to medarbeiderne har opplevd. Fire direktører har de overlevd. Sånn sett representerer Rakel Bekkevold og Inger-Karin Helander et lite stykke bedriftshistorie når de forlater Norsk Tipping.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.