Murpuss faller av veggene, det er nedslitte dusjer og toaletter og spiker som stikker opp fra gulvene. Da Hamar Arbeiderblad forsøkte å komme inn på skolen for å avdekke forholdene ble avisens journalist og fotograf nektet adgang. Vi stiller oss undrende til at skolens ledelse har noen interesse av å ønsker å skjule virkeligheten på denne måten.

Situasjonen kommer ikke som noen overraskelse, sier Aasa Gjestvang (Sp) som er fylkesråd med ansvar for videregående skoler i Hedmark. Oppussing er på gang, og det er satt av 20 millioner kroner til rehabilitering. «Det har vært til "å leve med", tillegger hun. Det spørs om elevene er helt enige med henne i det. En bekymringsmelding ligger nå hos kommuneoverlegen

Men at situasjonen ved Jønsberg er velkjent, har Gjestvang rett i. Allerede i 2012 hadde Hamar Arbeiderblad en reportasje fra internatet på Jønsberg. Også den gangen skrev vi om en « ... stinkende guttedo, avflasset maling og kjellervegger som smuldret opp». Også den gangen sa Aasa Gjestvang at hun var kjent med tilstanden. I 2012 stipulerte hun oppussingsbehovet til 30 – 40 millioner kroner. Det er lenge siden.

Vi minner om at Gjestvang i 2013 jublet over det gode fylkesbudsjettet for videregående skole. Investeringen skulle blant annet komme internatet på Jønsberg til gode. Skifertaket er riktignok skiftet, men utover det har ikke elevene som bor på internatet sett noe til forbedringene.

Derfor hilser vi velkommen den annonserte oppgraderingen av internatet, men vi forstår samtidig at det er stor utålmodighet etter å se at noe faktisk skjer. Ventetida har vært lang og misnøyen økende. Vi spør oss også hvor langt man kommer med 20 millioner kroner i 2017, når behovet for oppgradering ble anslått til det dobbelte for fire år siden. Forholdene ved internatet er uverdige. Det kan alle være enige om. Nå holder det ikke lenger å si at man kjenner situasjonen. En omfattende rehabilitering er påkrevet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.