I slutten av januar sjekket magasinet Fagbladet antall ledige stillinger for helsearbeidere i de ti største kommunene i landet. Selv om det totalt fantes 78 utlyste stillinger for helsefagarbeidere og 144 sykepleierstillinger, var det i snitt kun én heltidsstilling i hver kommune. I Oslo ingen.

Problemet er velkjent i Hamar. Mange små stillinger og stor bruk av vikarer skaper utfordringer for dem som jobber. Brøkstillinger gir rett og slett ikke nok å leve av. Å spe på med vikariater gir ikke stabil inntekt, opptjent pensjon eller mulighet for lån til bolig. Hverdagen blir dermed utrygg, uforutsigbar og vanskelig å planlegge når man kanskje i tillegg har unger i barnehage, på skole og SFO, og en familiær kalender å forholde seg til.

Det er lett å forstå at unge mennesker blir usikre på om de kan satse på en stabil inntekt innenfor helsesektoren. En høy andel deltidsstillinger risikerer å gjøre hele helsefaget mindre attraktivt og kan gå ut over rekrutteringen til yrket. Det er lite framtidsrettet å hevde at «mange ønsker å jobbe deltid» og bare fortsette deltidspraksisen, når Fagforbundet anslår at vi om 18 år kommer til å mangle så mye som 60.000 helsefagarbeidere og 30.000 sykepleiere på landsbasis.

Hamar kommune jobber derfor med å endre kulturen i helse- og omsorgssektoren. Ett av tiltakene har vært å opprette en bemanningsenhet. Her er det ti hele stillinger, som dekker mye av vikarbehovet og gjør at de ansatte jobber på opptil fire forskjellige avdelinger. Det toårige prøveprosjektet er halvveis, og har gitt Linda Willmand, som HA skrev om lørdag, en ny tilværelse. Fra en uforutsigbar arbeidshverdag med 11 prosent stilling og tilkallingsvikariater, fikk hun fast jobb, stabil inntekt – og «ja» fra banken til å ta opp huslån.

Det går sakte, men Hamar kommune kan vise til en svak, men gledelig bedring. I januar i fjor var gjennomsnittlig stillingsstørrelse i helse og omsorg 56,7 prosent. I januar i år var den økt til 57,6 prosent. Ordninger der man jobber på tvers av flere avdelinger, viser seg altså å virke positivt. Og den måten å være fleksibel på, må være vesentlig bedre for de ansatte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.