Spørsmålet må stilles etter at Hamar Arbeiderblad kunne fortelle at sju av elleve medlemmer i aksjonens styringsgruppe blir direkte berørt hvis det framtidige dobbeltsporet følger dagens trase.

Talsperson for folkeaksjonen, Geir Bjørnar Smebye understreker at han skiller nøye mellom sin rolle som berørt huseier og talsperson for en folkeaksjon. Han trekker samtidig parallellen til velforeninger som Briskebyen Vel og andre foreninger som også engasjerer seg.

Vi betviler på ingen måte det ekte engasjementet hos folkeaksjonens talspersoner. Det stilles etter vårt syn likevel andre krav til den som vil lede en ideell folkeaksjon, og den som leder en velorganisasjon som åpent kjemper for sine medlemmers personlige interesser. Derfor synes vi kunnskap om styringsgruppas egne interesser i saken er relevant informasjon for alle som deltar i jernbanedebatten.

Samtidig er det klart at svært mange vil bli berørt av et av traséalternativene. Dette preger selvsagt en debatt som på overflaten kan se ut som den utelukkende handler om Hamars framtid i et hundreårsperspektiv.

Hva så med dem som skal bestemme? I går kunne vi avdekke at ingen av medlemmene i Hamar formannskap blir direkte berørt av det kommende dobbeltsporet. Det er et godt utgangspunkt at ingen av de sentrale politikerne kan anklages for å skjele til egne interesser når traséspørsmålet skal avgjøres.

Les også
NYHET Se her hvor politikerne bor.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.