Det er tid for å snu på flisa. Eller si som komiker og Ap-politiker Geir Ove Ovesen: Det kommer alltid noe godt ut av noe kjipt.

Er det noe folk har lyst til å se, så er det landets mest omtalte stupetårn. Enhver by ønsker å kunne tilby en virkelig attraksjon til de tilreisende. Hvert år bruker norske kommuner penger på å markedsføre seg selv. Stupetårnet har sånn sett vært en gigantisk, landsomfattende reklamekampanje. Selvsagt gjorde det vondt når alle lo av et stupetårn som vitnet om både stormannsgalskap og teknologisk dumskap. Men nå står stupetårnet der, og har ikke latteren stilnet?

Hamarsingene løftet hodet og gikk mann av huse for å se på en åpning som sto i stil med prisen på stupetårnet. Utover sommeren ble det tidligere så utskjelte tårnet et sted å slå seg ned for alle som ville tilbringe ettermiddagen i strandsonen. Et sosialt samlingspunkt i tillegg til at det selvsagt er et flott stupetårn.

Derfor forstår vi godt at reiselivssjefen i hamarregionen, Sylvia Brustad, ser på stupetårnet som en viktig attraksjon. I tillegg kan det trekke turistene til de andre attraksjonene våre, som Vikingskipet og Domkirkeodden. Når de også oppdager at Hamar har et variert restauranttilbud av høy kvalitet, kan det hende de velger å komme tilbake til oss senere.

Når stupetårnet latterliggjøres i riksdekkende medier skal vi huske at andre småbyer mer enn gjerne ville hatt den samme omtalen. Turistsjefen i Halden sier til Hamar Arbeiderblad at slik omtale skaper nysgjerrighet. Folk får lyst til å svinge innom Hamar for å ta en kikk. Norge er fullt av kommuner som aldri får noen omtale. Stupetårnet har definitivt satt Hamar på kartet. Det er tid for å begrave den pinlige historien om pengene som rant ut av kommunekassa, og begynen å sole seg i litt i glansen.

Les også
NYHET Se HA-lesernes reaksjoner her.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.