For andre gang har Hamar kommunes kultursjef gått aktivt ut og sørget for at en stor artist kommer til Hamar. Ane Brun var for stor for AnJazz å klare alene. Sammen med Hamar kommune ble det mulig. Dermed kan jazzelskerne nå se fram til et virkelig trekkplaster ved årets festival.

Det samme skjedde da Sting ble hentet til Hamar. Da var både Stange kommune, Festspillene i Elverum og Hamar Olympiske anlegg involvert. Ved å initiere slike allianser har kultursjef Morten Midtlien skapt resultater som ville være uoppnåelige for en enslig aktør.

Det er en annen måte å tenke på, sier Midtlien til Hamar Arbeiderblad. Vi synes det er spennende at en etatssjef i Hamar kommune forstår at det må tenkes annerledes enn før. Administrasjonens rolle kan være langt mer aktiv enn bare å innstille et beløp til hver enkelt festival, og la politikerne prioritere.

Vi har over noe tid også sett at Hamars nye rådmann tar del i den politiske debatten, og ønsker å være med på å prege Hamar-samfunnet gjennom en synlig rolle. Vitalitet, synlighet og vilje til å tenke nytt har vært en mangelvare i Hamar kommunes ledersjikt. Derfor er det lovende at de to sist ankomne lederne i kommunen nå viser nye takter. Rollen som administrativ leder kan utformes på mange ulike måter. Det kan være fristende å tilbringe en anonym tilværelse i skyggen av politikerne. Nå har administrasjonen valgt en mer framoverlent rolle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.