Det er en påkrevet oppklaringsrunde. Hamars politikere er fortsatt sterkt i tvil om hvordan kulverten rent fysisk vil påvirke siktlinjene mot Mjøsa. Da er det ikke skapt noe godt grunnlag for å ta beslutninger både Jernbaneverket og kommunen kan leve godt med. Når Hamars ordfører Einar Busterud (BBL) og Intercity-direktør Anne Siri Haugen krangler offentlig om målene på kulverten, forteller det at Jernbaneverket ikke har vært gode nok i sin kommunikasjon. Det har da også planleggingsleder Sverre Setvik erkjent.

Derfor overrasker det oss at Intercity-direktør Haugen velger å kjøre videre med den samme formen for enveiskommunikasjon. Hamar kommunes planavdeling har tillatt seg å problematisere om Jernbaneverket juridisk sett har lov til å stille krav om en utbygging av høyhus i Hamarbukta for å gi aksept for kulverten. Haugen inviterer ikke til ytterligere dialog med sitt svar. Prioriter utbygging rundt stasjonsområdet, ellers ender dere med bru.

Det er mulig det er Jernbaneverkets erfaring at det er slik man når sine mål innenfor de satte økonomiske rammer. Hvis det likevel er et ønske om å forbedre dialogen med de lokale politikerne er muligheten der i dag. Hvis Jernbaneverket vil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.