Det er ikke rart reaksjonene har vært sterke. En 90 år gammel kvinne i Hamar med plager etter to armbrudd, hjerteoperasjon og hofteoperasjon har fått halvert sitt tilbud om hjemmehjelp. Tidligere fikk hun hjemmehjelp to timer annenhver uke. I januar ble tilbudet redusert ned til 1,5 timer annenhver uke. Nå halveres tilbudet. 90-åringen skal bare få hjelp til å vaske leiligheten sin en gang i måneden.

Det er ikke rart 90-åringen reagerer på uttalelsen om at brukeren ikke skal merke noe særlig til kuttene. Hun har ikke helse til å skifte på senga, vaske og støvsuge. Men behovet for å ha det rimelig rent rundt seg, forsvinner ikke selv om man blir gammel.

Vi synes det er uverdig når en 90 år gammel enke fratas muligheten til alminnelig renhold. Kuttene i hennes hjemmehjelp står i skarp motstrid til uttalelsen fra helse- og omsorgssjef Vigdis Galaaen. Hun hevdet i forrige uke at det var mulig å kutte seks millioner kroner i budsjettet uten at brukerne merket noe.

Nå lover flere av leserne våre at de skal organisere frivillig vask av 90-åringens leilighet på dugnad. Det er selvsagt en positiv holdning. Men det skal vel ikke være slik at de eldre i Hamar er avhengige av vennetjenester for å dekke basisbehovene? Vi synes behandlingen her er lite tillitvekkende, og vi håper kuttet skyldes en glipp hos kommunens saksbehandlere. 90-åringen håper fortsatt på ei råd med gulvvask og skifte av sengetøy. Det gjør vi også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.