Årsaken er enkel. Her kan de gå på skole med jevnaldrende ungdommer, noe som gir dem en mye bedre opplæring i norsk. En slik språktrening ligner mer på den vi opplever i dagliglivet, og mindre på det som er ren skoleundervisning. Dessuten har ungdommene selvsagt også et ønske om å få venner, og Katta åpner da for helt andre muligheter.

Denne saken ble tatt opp i fjor sommer og også i budsjettbehandlingen. Nå er den til utredning med vektlegging på pedagogiske, økonomiske og personalmessige konsekvenser.

Vi synes det har tatt lang tid å få en avgjørelse i denne saken. Vi frykter at kommunen her vil prioritere sitt eget opplæringstilbud på bekostning av det fylkeskommunen driver på Katta. En lavere pris og hensynet til kommunens egne ansatte vil kunne være argumenter for at minoritetsspråklig ungdom i Hamar ikke får gå på Katta.

La oss også huske på de store kostnadene som er knyttet til innvandrerungdom som ikke finner sin plass i samfunnet. For Hamar kommune bør det være et overordnet mål å gi ungdommene det beste tilbudet, framfor å velge den minst kostbare løsningen. Da dette temaet sist sto på den politiske dagsorden var Hamar kommune preget av økonomiske nedskjæringer for å få driften i balanse. Nå er situasjonen langt bedre. Da bør det også vurderes om det er rom for å gi minoritetsspråklig ungdom det språktilbudet de ønsker seg så sterkt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.