Kommunene på Hedmarken har ikke vært først i løypa, men det viktigste nå er tross alt at dette temaet blir gjenstand for bred debatt. Diskusjonene bør ta utgangspunkt i fakta, og ikke bli for preget av den enkeltes emosjonelle forhold til kommunenavn og tilknytning til et bestemt sted. Målet er nemlig at innspillene fra innbyggerne skal bli et sentralt faktagrunnlag når endelig beslutning skal tas.

Derfor merker vi oss oppfordringen til Per Kristian Alnes fra Østlandsforskning om å forsøke å legge vekk følelsene når man debatterer sammenslåing med andre kommuner. Tilhørigheten til ens eget lokalsamfunn er uhyre viktig, men den behøver ikke berøres av at kommunen skifter navn og grenser.

I dette perspektivet synes vi det er spennende at noen debattanter også kobler Hamar mot et mulig samarbeid med Gjøvik, og kaster fram tanken på å dele Ringsaker i to. Det er ikke dermed sagt at vi vil anbefale disse variantene, men det betyr mye å få en åpen debatt med flere alternativer. For å få til det trengs det forslag som sprenger den tradisjonelle måten å tenke kommuneinndeling på.

Ringsaker har allerede bestemt seg for at det ikke er noen grunn til å vurdere sammenslåing. Vi håper det ikke blir oppfattet som et signal om at Løten og Stange nå automatisk kan følge etter. Begge disse kommunene bør gjøre en grundig analyse av om Hedmarken er mer tjent med en stor kommune, framfor to mellomstore og en liten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.