Miljøpartiet de Grønne er et storbyparti som bare har fokus på rovdyr, sa Katrine Aalstad da hun trakk seg som talsperson for MDG i Hedmark. Kommunestyrerepresentanten i Hamar har fått bred mediedekning etter at hun formulerte en uttalelse på vegne av MDG om hvorfor hun ikke ville delta i partiets demonstrasjon mot regjeringens rovdyrpolitikk. Men i flere intervjuer og et debattinnlegg i Hamar Arbeiderblad kommer Aalstad nå med en bredere kritikk av miljøbevegelsen.

Ifølge Aalstad tror MDG-ledelsen klimakrisen løses ved at «alle bor oppå hverandre i byene og kjører kollektivt». Hun framhever sitt eget engasjement for økt norsk matproduksjon, og viser hvordan MDG står uten en politikk som kan forene dette med sitt offensive krav om større rovdyrstammer over hele landet.

Dette er sentrale spørsmål for hele miljøbevegelsen, ikke bare for MDG. Hva vi velger å ha på tallerkenen er et politisk valg. Men interessen for matprodusenten, den norske bonden, er dessverre liten. Mens MDG-lederne og andre deler av miljøbevegelsen står på barrikadene for utbredelsen av rovdyr, er de tause om hvordan norsk landbruk skal håndtere en slik utfordring.

Mangelen på kunnskap om hva som kreves for en bærekraftig matproduksjon er stor. Interessen for å balansere en offensiv rovdyrpolitikk med en landbrukspolitikk som vektlegger norsk matproduksjon er heller liten. Da ender man lett som Aalstad skriver, med å bli styrt av de mest ekstreme holdningene. Miljøbevegelsen ville gjort seg mer politisk interessant hvis den klarte å ha en helhetlig politikk for både rovdyrforvaltning og landbruk.

MDG-leder Rasmus Hansson framstår på en litt trist måte som en anfører for MDG som et storbyfenomen. Under demonstrasjonen mot vedtaket om å ta ut 47 ulv uttaler han at «vi kommer til å vinne denne kampen». Dette er ikke en kamp noen «vinner», med mindre man ønsker å avvikle norsk landbruk. Det har dessverre Hansson ikke forstått.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.