Hvordan støttepartiet Venstre til slutt vil konkludere, vil sannsynligvis bli helt avgjørende. Mens regjeringens andre støtteparti, Kristelig Folkeparti, langt på veg er totalt avvisende til forslaget, vil Venstre vente på hva regjeringen kommer med etter at høringsuttalelsene er innhentet.

I den høringsrunden vil ikke regjeringen, som ventet, få noen støtte fra Norges Bondelag. Leder Lars Petter Bratnes var i går raskt ute med helslakt av forslaget. Han mente landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) er mer opptatt av å sikre kapitalen tilgang til fritidseiendommer enn å ivareta landets evne til å produsere mat. Listhaug og andre representanter for regjeringen begrunnet i går forslaget med behov for å styrke bøndenes eiendomsrettigheter. Bondelaget mener at en spørreundersøkelse blant bønder i vår som viser at sju av ti er imot fjerning av konsesjonsloven, viser at regjeringen tar feil.

De rødgrønne partiene på Stortinget ytret som ventet sterk motstand mot forslaget. Det gjorde også KrFs landbrukspolitiske talsperson, Line Henriette Hjemdal. - Landbruksministeren er mer opptatt av dem som vil ut av næringen enn dem som vil inn. Å fjerne boplikten og avvikle konsesjonsloven vil gjøre at noen få, rike mennesker kan støvsuge markedet for attraktive landbrukseiendommer, sa hun til NTB. Det er ganske rene ord for pengene. Dermed er Venstre regjeringens håp for å få saken igjennom i Stortinget. Derfra er det ikke like rene ord. - Nå skal vi først se hva regjeringen kommer med når høringen er gjennomført, sa landbrukspolitisk talsmann Pål Farstad i går. En gjennomføring av regjeringens forslag vil innebære store endringer for norsk landbruk. Det er mange som venter spent på hvor langt Venstre vil komme regjeringen i møte i denne saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.