Alt tyder på at noen har kjørt en stor bil ute på grasmatta, slik at det er blitt «harvet opp» djupe spor.

Det ligger i sakens natur at hærverk er helt meningsløse ødeleggelser. Det er bare trist, uansett om det er gjort av folk som av en eller annen grunn har et agg til idrettslaget eller kanskje bare kjenner en absurd glede over å gjøre livet surt for andre. Ekstra frustrerende og irriterende er det selvfølgelig at dette går ut over et dugnadsbasert idrettslag som verken har økonomi eller ressurser til overs for å bruke på gjentatte forbedringer.

Det er surt å oppleve at fellesskapets område blir rasert. Det brukes av barn og unge og holdes i stand av frivillige gjennom ukentlige dugnadstimer på grasklipping og vedlikehold. Senest i fjor høst ble det brukt 30 kubikk med matjord for å rette opp grasbanen, og det er naturlig nok særlig det området som var nysådd i fjor som nå er ødelagt. Idrettslagets aktive fotballspillere, som har ventet på at banen skulle bli klar til bruk, må altså bare fortsette å vente. Nå må banen stenges av igjen, for å så gras på nytt.

Nybygda IL forteller at de anmelder forholdet til politiet og nå vil stenge av anlegget med bommer. Slik skulle det ikke behøve å være. Dessverre er det ikke sjelden man ser at noen få gjør ødeleggelser som går ut over flertallet. Reaksjonene lar da heller ikke vente på seg. I kommentarfeltene på Facebook bruker folk uttrykk som «tragisk», «uakseptabelt» og foreslår førerkortbeslag for dem som har stått for ugjerningen.

Brumunddal fotball tilbyr Nybygda å låne bane på Sveum for kamper som må avvikles. Et meget sympatisk og kollegialt trekk! Vi støtter også de mange leserne som mener den eller de skyldige bilvandalene bør finnes eller stå fram frivillig, slik at de kan gjøre opp for seg ved å fysisk ta på seg reparasjon og utbedring av skadene de har forvoldt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00