Alt tyder på at noen har kjørt en stor bil ute på grasmatta, slik at det er blitt «harvet opp» djupe spor.

Det ligger i sakens natur at hærverk er helt meningsløse ødeleggelser. Det er bare trist, uansett om det er gjort av folk som av en eller annen grunn har et agg til idrettslaget eller kanskje bare kjenner en absurd glede over å gjøre livet surt for andre. Ekstra frustrerende og irriterende er det selvfølgelig at dette går ut over et dugnadsbasert idrettslag som verken har økonomi eller ressurser til overs for å bruke på gjentatte forbedringer.

Det er surt å oppleve at fellesskapets område blir rasert. Det brukes av barn og unge og holdes i stand av frivillige gjennom ukentlige dugnadstimer på grasklipping og vedlikehold. Senest i fjor høst ble det brukt 30 kubikk med matjord for å rette opp grasbanen, og det er naturlig nok særlig det området som var nysådd i fjor som nå er ødelagt. Idrettslagets aktive fotballspillere, som har ventet på at banen skulle bli klar til bruk, må altså bare fortsette å vente. Nå må banen stenges av igjen, for å så gras på nytt.

Nybygda IL forteller at de anmelder forholdet til politiet og nå vil stenge av anlegget med bommer. Slik skulle det ikke behøve å være. Dessverre er det ikke sjelden man ser at noen få gjør ødeleggelser som går ut over flertallet. Reaksjonene lar da heller ikke vente på seg. I kommentarfeltene på Facebook bruker folk uttrykk som «tragisk», «uakseptabelt» og foreslår førerkortbeslag for dem som har stått for ugjerningen.

Brumunddal fotball tilbyr Nybygda å låne bane på Sveum for kamper som må avvikles. Et meget sympatisk og kollegialt trekk! Vi støtter også de mange leserne som mener den eller de skyldige bilvandalene bør finnes eller stå fram frivillig, slik at de kan gjøre opp for seg ved å fysisk ta på seg reparasjon og utbedring av skadene de har forvoldt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.