Han har sett seg lei på det han mener er unødvendig mange permisjoner fra politiske møter, og vil stramme inn på fraværsreglene for de folkevalgte.

Det er ikke lenge siden Arnkværn tok til orde for å bli kvitt det han kalte «daukjøttet» ved å slanke kommunestyret fra 41 til 27 representanter. Nå går han videre i kampen for «proffere» lokalpolitikere med «ambisjoner om å løfte kommunen videre». Arnvkærn mener egen sykdom, akutt sykdom i familien eller at huset brenner er de eneste grunnene til å ta seg fri fra kommunestyremøter.

Vi skal gi Arnkværn rett i at man må kunne planlegge nok til å styre unna dobbeltbooking, eller varsle fravær i så god tid at ens vararepresentant kan møte. Særlig viktig er det for partiene med bare én eller to plasser i kommunestyret, for viktige beslutninger for lokalmiljøet bør tas med så mange representanter som mulig til stede. Selvfølgelig har Frp-politikeren også rett i at man må kreve et visst engasjement for de sakene et kommunestyre står overfor. Det er ingen vanlig åtte til fire-jobb å være folkevalgt.Vi må likevel ikke glemme at det er privatpersoner vi snakker om, det er familiemødre og -fedre, mennesker som svært ofte har flere jern i ilden, for eksempel i frivilligheten. Det er egenskaper vi også ønsker, fordi det gjør dem godt kjent med hvor skoen trykker ute i det lokalsamfunnet de skal jobbe på vegne av.

I debatten om bedre rekruttering til lokalpolitikken, blir det ofte vist til at lange kveldsmøter, høye papirbunker og stor arbeidsmengde oppleves som uoverkommelige hindre for å engasjere seg. Det kan derfor være uheldig for etterveksten og rekrutteringen av særlig yngre og kvinnelige lokalpolitikere om man nærmest gjør det umulig å få fritak fra møter, slik at man ikke kan kombinere et politisk verv med for eksempel et familieliv. Å være lokalpolitiker skal heller ikke være en jobb forbeholdt «supermenn».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.