LO Innlandet har måttet avlyse sin planlagte konferanse LO Innlandsløft. Tillitsvalgte i fagbevegelsen, næringslivsaktører og politikere fra ulike partier var invitert. Med bare 35 påmeldte så LO ingen annen utveg enn å avlyse hele konferansen. Med 42.000 LO-medlemmer bare i Hedmark burde det være et godt grunnlag for å avholde en slik konferanse. Når påmeldingene uteblir kan man bare spekulere på årsaken.

Uansett er det en dårlig nyhet for LO. Arbeidsplasser og økonomisk vekst er svært viktige stikkord i en region som generelt sliter med nyskapning. Konferansen skulle være en viktig premissleverandør for å gi innspill til regjeringens innlandsutvalg og til LO sentralt.Nå blir i stedet signalet til LO at innlandets situasjon ikke har særlig stor interesse i fagbevegelsen. Da blir det selvsagt mye vanskeligere å argumentere for at LO skal slåss for et løft for næringsutviklingen i de to fylkene. Vi deler oppfatningen til distriktssekretær i LO Hedmark, Odd Erik Kokkin, når han sier at avlysningen er svært beklagelig. Dessverre tyder mye på at det heller ikke i LO og organisasjonens særforbund er stor interesse for situasjonen i Innlandet.Samtidig skal vi være oppmerksomme på at konferanser er på moten for tida, og at de kan bli for mange. NHO-direktør i innlandet, Christl Kvam sier at også NHO har måttet avlyse. Kanskje må både LO og NHO finne andre arenaer for å utvikle politikk som kan skape vekst og arbeidsplasser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.