Det er det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg som har kastet fram ideen. Heiberg sier til Dagbladet at Lillehammer fortsatt har høy status innad i den internasjonale OL-komiteen (IOC), og at man er opptatt av å bringe vinter-OL tilbake til det opprinnelige.

Utspillet har skapt entusiasme hos de lokale politikerne i Lillehammer., som vil utrede mulighetene for en ny søknad. På nasjonalt plan er man mer avventende. Stortingspresident Olemic Thommessen sier til GD at det er for tidlig å lansere en slik idé for Stortinget. Fortsatt husker vi godt Oslos mislykkede forsøk på å bli OL-by så sent som i 2013. Thommesen mener mange trakk et lettelsens sukk da Oslo-OL ble parkert.

Mye taler mot en norsk OL-søknad. Ikke minst har IOC gjort det vanskelig for seg selv. Organisasjonen var lite lydhør for kritikken mot IOC-medlemmene som opptrådte som et pampevelde, og nærmest forventet å bli behandlet som kongelige.

Likevel synes vi ikke ideen om et nytt OL på Lillehammer bare bør avfeies. Mange husker fortsatt 1994, og i Lillehammer vil det nok være større entusiasme for en OL-søknad enn det var i Oslo. Men det blir ikke noe vinter-OL hvis dette stanser med utspillet fra Heiberg. Idretten må gripe ideen selv, og gjøre jobben som kreves for å få nasjonal oppslutning. Så langt har vi ikke sett idrettens toppledere omfavne et nytt Lillehammer-OL.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00