Det er det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg som har kastet fram ideen. Heiberg sier til Dagbladet at Lillehammer fortsatt har høy status innad i den internasjonale OL-komiteen (IOC), og at man er opptatt av å bringe vinter-OL tilbake til det opprinnelige.

Utspillet har skapt entusiasme hos de lokale politikerne i Lillehammer., som vil utrede mulighetene for en ny søknad. På nasjonalt plan er man mer avventende. Stortingspresident Olemic Thommessen sier til GD at det er for tidlig å lansere en slik idé for Stortinget. Fortsatt husker vi godt Oslos mislykkede forsøk på å bli OL-by så sent som i 2013. Thommesen mener mange trakk et lettelsens sukk da Oslo-OL ble parkert.

Mye taler mot en norsk OL-søknad. Ikke minst har IOC gjort det vanskelig for seg selv. Organisasjonen var lite lydhør for kritikken mot IOC-medlemmene som opptrådte som et pampevelde, og nærmest forventet å bli behandlet som kongelige.

Likevel synes vi ikke ideen om et nytt OL på Lillehammer bare bør avfeies. Mange husker fortsatt 1994, og i Lillehammer vil det nok være større entusiasme for en OL-søknad enn det var i Oslo. Men det blir ikke noe vinter-OL hvis dette stanser med utspillet fra Heiberg. Idretten må gripe ideen selv, og gjøre jobben som kreves for å få nasjonal oppslutning. Så langt har vi ikke sett idrettens toppledere omfavne et nytt Lillehammer-OL.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.