For fire år siden var hun et friskt, aktivt menneske som levde et normalt liv. Et flåttbitt er den mest sannsynlige årsaken til at kvinnen nå har store lammelser som gjør at hun bare kan bevege øynene. Tidligere har hun kunnet bo hjemme hos familien sin med døgnpleie fra ansatte i Hamar kommune. Nå er hun plassert på sykehjem.

Mange TV-seere ble opprørt da TV2 konfronterte ordfører Morten Aspeli (Ap) med kvinnens fortvilelse. Hun sier hun heller vil dø hvis sykehjemmet fortsatt skal være stedet hun må pleies. Fylkesmannen har pålagt Hamar kommune å pleie henne hjemme. Men uten noen maktmidler kan kommunen fortsette å bryte loven uten at det har noen konsekvenser.

Liss Pettersen opplever at hun har blitt frarøvet familien sin ved at kommunen har plassert henne på sykehjem. For henne har livet ikke lenger noen verdi. Fylkeslege Trond Lutnæs innrømmer at han ikke har sterke påvirkningsmuligheter når kommunen ikke iverksetter de vedtak som er fattet.

Vi har ikke lykkes med å gi henne det tilbudet hun trenger hjemme, sier ordføreren. Han kan heller ikke gi noe som helst tidsperspektiv på når hun kan komme hjem. Hamar kommune framstår dessverre som hjerteløs når dette er det beste kommunens øverste leder kan si. Stupetårnet er en skandale vi også kan humre litt over. Ingen ler av skjebnen til Liss Petersen. Dette kan skje deg og meg. Denne saken bør løses så raskt som mulig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.