Dermed må brua flyttes litt lenger sør på Sanna i Moelv. Det er riksantikvarens innsigelser som har blitt lagt til grunn når Statens vegvesen nå går inn for en flytting av vegen.

Vegmyndighetene frykter at fortsatt uenighet vil føre til utsettelser, som vil gjøre at mjøsbrua ikke kommer med i Nasjonal transportplan for denne perioden.

Det er nå opp til politikerne i Ringsaker å godkjenne planen og flyttingen. Det skal sterk rygg til for å gå imot dette, når vi vet at alt annet kan ende med utsettelse. Men vi synes kommunestyrerepresentant Johnny Stranden (Ap) har et poeng når han sier at vi tar mer hensyn til våre forfedre enn den framtidige utviklingen av området.

I tillegg til 53 millioner kroner i økte kostnader betyr nemlig flyttingen av brua at grunneierne ikke får full utnyttelse av et planlagt boligfelt.

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) hevder at regjeringen ikke vil godta en flytting av vegen, når dette medfører økte kostnader og en dårligere løsning.

Vi er generelt opptatt av at man ivaretar kulturminner, og slik sørger for å bevare vår historie. Men dette må også i hvert enkelt tilfelle veies opp mot dagens samfunnsutvikling.

I denne saken er vi enige med Tor Andre Johnsen (Frp) i at det ikke ser ut som gravhaugene er så unike at de forsvarer en flytting av mjøsbrua. Myndighetene må også ta hensyn til at mjøskrysningen skal skje på best og billigst mulig måte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.