Senterpartiet i Ringsaker rigger seg for en annen tid. Vi frykter at det er fortida Sp vil tilbake til.

Kutt i investeringene til Mjøsparken. Redusert satsing på Prøysenhuset, kutt i kulturbudsjettet. Det skal ikke etableres flere utendørs kulturarenaer, og heller ikke settes opp belysning ved Prøysenhuset og langs Præstvægen.

LES OGSÅ: Sp vil kutte 41 millioner kroner i Mjøsparken

I stedet vil Sp-topp Odd-Amund Lundberg satse på eldreomsorgen og investeringer i ungdomsskolen. La oss med en gang si at det er all grunn til å forberede seg på eldrebølgen. Ringsaker trenger også et skoleløft – det lave utdanningsnivået i kommunen tatt i betraktning.

Men til tross for at vi må forberede oss på eldrebølgen, kan ikke norske kommuner sette full brems på all stedsutvikling.

Ringsaker trenger skatteinntekter for å finansiere både eldrebølge og skolesatsing. Befolkningsvekst kommer ikke av seg selv.

Det politiske flertallet har i årevis jobbet målbevisst for å gjøre Ringsaker til en kommune hvor det er en grunn til å stoppe – for ikke å si bosette seg.

Attraksjonene har kommet – sakte, men sikkert. Prøysenhuset. Mjøstårnet. Brumunda. Byutvikling i både Brumunddal og Moelv sentrum. Dette arbeidet må etter vårt syn fortsette. Den kommunen som først og fremst blir kjent for å ha mange eldreinstitusjoner, kommer til å tape.

– Vi ønsker billigere alternativ med mer rene grøntområder og ikke alle fasiliteter, sier Lundberg om Mjøsparken. Vi anbefaler ham å ta en kikk over til Hamar. Det ble gjort en flott satsing både på kulturhuset og Strandgata. Men da politikerne skulle vedta ekstrabevilgninger til det nye Stortorget, sviktet motet.

Fasilitetene ble kuttet, i stedet plantet man ut noen trær. I dag framstår dessverre det store torget litt øde – når ikke Elton John fyller det med folk.

Det er de siste millionene som gjør Mjøsparken til den attraksjonen den må være. Og som sikrer tilflytting av unge barnefamilier, som skal sørge for eldreløftet til Senterpartiet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.