Mange var skuffet over det de håpet og trodde skulle bli «folkets kulturhus», men som i stedet avviste kjente og populære navn. Nå åpner kulturhusets leder Terje Gloppen døra på gløtt for publikums ønsker, med et både enkelt og klokt grep: Alle som én inviteres til å komme med sine forslag på artister vi har lyst til å se og høre i byens storstue.

Allerede nå har høstens program for Hamar kulturhus navn som Wenche Myhre, Leif Ove Andsnes og Stephen Ackles på plakaten, sammen med Manhattan Transfer og Levi Henriksen. Hvis likevel ingen av disse er dine favoritter, bør du kjenne din besøkelsestid nå. Under tittelen «Vi vil ha mer» starter kampanjen 18. august, der folk leverer inn sine forslag. Gloppen lover så at programkomiteen skal gjøre alt de kan for å booke nettopp de artistene som kommer øverst på folks ønskeliste.

Denne måten å åpne opp på og gjøre seg tilgjengelige er et godt signal fra Hamar kulturhus. De er helt avhengige av goodwill, å bygge relasjoner og komme i dialog – ikke minst med dem som i dag ikke bruker huset noe særlig. For å være på sitt beste, for å skape et relevant tilbud og et åpent brukshus som folk kjenner seg hjemme i, må Hamar kulturhus spille på lag med befolkningen i nedslagsfeltet. Det grepet Gloppen nå gjør viser at kulturhusledelsen er villig til å lytte til publikum. Forhåpentligvis vil det bedre forholdet til alle dem som skal bruke huset og dermed betale for konserter, teater og forestillinger. Ingen er tjent med et kulturhus som «programmerer seg bort» fra folks ønsker og interesser. Det blir ikke brukt. Et hus som åpner for innspill, forslag og ideer vil høyst sannsynlig etter hvert kunne tilby et bredere spekter av arrangementer og dermed igjen utvide publikumsgrunnlaget. Det kan bli en god spiral for byens totale kulturtilbud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.