Riktignok har det vært til dels skarp kritikk mot kulturhusledelsen, fordi konsertprogrammet ikke har inneholdt de aller største høydepunktene. Ser vi på det som tilbys de teaterinteresserte denne høsten er det imidlertid all grunn til å stille seg i billettkøen. Som Hamar Arbeiderblad fortalte i går, byr både Riksteatret og Teater Innlandet på spennende oppsetninger av Ibsen. I tillegg kommer begge teatrene med flere andre forestillinger som vil trekke publikum.

Snakker vi om teater i Hamar handler det om tidsregningen før og etter kulturhuset. Riksteatret la sine turneer utenom Innlandets hovedstad, rett og slett fordi det ikke fantes gode nok fasiliteter for oppsetningene. Teater Innlandet har hatt en enorm kunstnerisk oppblomstring etter at det flyttet inn i sine lokaler i kulturhuset. Slik har kulturhuset bidratt sterkt til at vi nå har fått teaterbyen Hamar.

Den kortsiktige gevinsten av dette er selvsagt at regionens innbyggere kan oppleve teaterforestillinger på et høyt kunstnerisk nivå, uten å måtte reise til Oslo eller andre steder i landet. Det er i seg selv et viktig resultat. Men i tillegg ser vi at Teater Innlandets nye muligheter til å utvikle seg fører til at teatrets forestillinger blir stadig mer etterspurt i Oslo. Slik bidrar kulturhuset også til å gjøre Innlandet kjent for et nasjonalt publikum som en spennende region for teater. Dermed kapitaliserer vi på de store investeringene som er gjort for å utvikle Hamar til en moderne by.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.