Besøkstallene for Hamar kulturhus ser ut til å ha nådd det nivået vi synes man skal forvente. Det er virkelig en god nyhet at billettsalget til vårens forestillinger går så godt at det allerede nå varsles ekstraforestillinger. Når behovet hos publikum er større enn det man i utgangspunktet hadde tenkt å tilby, er ledelsen for kulturhuset på rett veg.

Vi tror noe av det viktigste som har skjedd er at kulturhuset nå tilbyr mange artister som favner bredt og holder høyt nivå. Kulturhusets ledelse leverte en fantastisk åpning som sto til terningkast 6. Men der etter har det vært en del famling. Det ble kommunisert ut at kulturhusets program skulle ha en profil som tilbød kultur og kunst man ikke fant andre steder. Hamar-regionen er imidlertid ikke så godt forspent med store kulturopplevelser at regionens største kultursenter kan gå en så eksklusiv veg.

Derfor er det klokt at ledelsen nå fokuserer mindre på en bestemt profil, og mer på å tilby et program som mange er interessert i. Selvsagt er det positivt at det spesielle kunstuttrykket, det som er vanskelig å forstå og det som ikke passer for alle, også har en plass i Hamar. Men en slik profil kan ikke være dominerende for den største kulturarenaen. Her må det viktigste være å tilby kunstnerisk kvalitet til så mange som mulig.

Antall solgte billetter er selvsagt den viktigste parameteren på at man treffer publikum. Men også økt interesse rundt hjemmeside og på sosiale medier er viktig. Da rekrutteres flere potensielle besøkende, og de som kommer hit får lyst til å komme tilbake.

Det er viktig for Hamar at kulturhuset har en sterk posisjon. Skal vi fylle begrepet innlandshovedstaden er det nødvendig å være et kulturelt samlingspunkt. For videre vekst har det også betydning at Hamar er en by med et vitalt kulturliv. Kulturhuset kan selvsagt ikke ta den rollen alene. Men et lokomotiv må det være, og nå er kulturhuset godt i gang med å oppfylle forventningene våre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.