Bare et lite antall arrangementer finnes på planen for høsten 2014. Hadde det ikke vært for Teater Innlandet og Riksteatret hadde arrangementskalenderen til kulturhuset vært tom. Kulturhussjef Durita Brattaberg forteller til Hamar Arbeiderblad at høstprogrammet slippes i september. Det er mulig ledelsen ved kulturhuset har ekstra lang sommer i år, men for folk flest har høsten for lengt innfunnet seg i september.

Vi synes signalene som kommer fra administrasjonen i kulturhuset er alarmerende. Lederen ved Kirsten Flagstad-festivalen har forsøkt å booke en konsert med Kringkastingsorkesteret i 2015. Kulturhusledelsen var ikke i stand til å gi en skriftlig bekreftelse. Samtidspoesifestivalen ønsket å bruke huset i mars 2015. Kulturhusledelsen kunne ikke håndtere forespørselen før man var kommet utpå høsten. Slikt vitner ikke om profesjonalitet.

Fortsatt finnes det altså ikke et høstprogram, slik at publikum kan plotte inn arrangementer i kalenderen. Nå får man konkurranse med julebordsesongen. Kulturhusleder Durita Brattaberg innser at lanseringen av høstprogrammet «ideelt sett skulle vært gjort senest rundt skoleslutt», men at man ikke rakk det. Vi har vanskelig for å forstå at ledelsen ved kulturhuset rolig kunne ta ferie med visshet om at en så viktig del av jobben ikke er gjort.

Kultursjefen i Hamar kommune, Terje Halvorsen «ønsker ikke å mene noe» om det faktum at høstprogrammet ikke foreligger. Vi forundres over at kultursjefen har et så avslappet forhold til driften av huset. Hamar kommune brukte 700 millioner kroner på kulturhuset. Det var til tider hard politisk kamp for å få det gjennomført. Nå er det tid for å forvalte investeringen. Åpningen er for lengst tilbakelagt, og nå forventer vi at både kulturhusleder og kultursjef tar dette store ansvaret. Å lansere et høstprogram i september er en start vi ikke kan være bekjent av.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.