Hamar-bedriften har vært under etterforskning helt siden 2009, for å ha kjøpt gull som var smuglet inn til Norge for hele 300 millioner kroner. Finanssesjonen ved Oslo politidistrikt gjennomførte en razzia hvor K.A. Rasmussens salgssjef ble kastet på glattcelle. I disse årene har hun, i likhet med selskapets tidligere styreleder, levd med den alvorlige tiltalen. K.A. Rasmussens ledelse har hele tiden hevdet at de er lurt av gullsmuglere.

Det er ingen tvil om at gullfirmaet fra Hamar har kjøpt smuglergull til en verdi av flere hundre millioner kroner. Dette ble oppdaget da internasjonalt politisamarbeid avdekket en rute for gullsmugling. Den ledet så Oslo-politiet til K.A. Rasmussen. Men når tiltalen ble trukket var det altså fordi påtalemyndigheten innså at bevisene for at K.A. Rasmussen visste at det var smuglergull ikke holdt til domfellelse.

På bakgrunn av det som har framkommet i retten forstår vi at politiet startet etterforskning, og gikk til aksjon mot K.A Rasmussens lokaler i Hamar. Men det er klart kritikkverdig at det ble tatt ut tiltale, og at rettssaken ble ført nesten helt i mål.

Advokat Erling O. Lyngtveit som forsvarte den tiltalte salgssjefen trekker paralleller til Økokrims etterforskning av Transocean. Den mye medieomtalte saken endte som kjent på samme vis etter 10 år i rettssystemet. Helt sikkert er det at K.A. Rasmussen-saken får et etterspill. Blant annet er forsvarerne sterkt kritiske til politiets samarbeid med skattemyndighetene. Det er svært uheldig når politiets beviser rakner fullstendig i rettssalen. Enkeltmennesker som har stått tiltalt har vært utsatt for en enorm påkjenning. Det burde vært unngått.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.