Mange har reagert på intervjuet med den sykmeldte lederen for det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna (SD). Antall klager til Kringkastingsrådet passerte 1.000 i løpet av lørdagen, skrev VG på nett i går.

Den kontroversielle innvandringsmotstanderen har vært sykmeldt på grunn av utmattelse siden i fjor høst. Han «møtte veggen», som han uttrykte det da han ble sykmeldt. Åkesson skal etter planen tilbake på jobb denne uka, men var åpenhjertig om at han ikke var i stand til å jobbe for fullt fra første dag. Åkesson sa under intervjuet med Skavlan blant annet at han vil felle enhver regjering som jobber for økt innvandring til Sverige.

Stortingsrepresentant for Frp, Christian Tybring-Gjedde er blant dem som har reagert sterkest. «Skavlans respektløse behandling av sin langtidssykemeldte gjest var en studie i vulgær elitistisk propagandajournalistikk», uttalte han etter sending. Vi er en smule overrasket over Frp-politikerens plutselige sympati med personer som er sykmeldt. Vi vil minne Tybring-Gjedde om at partikollega Carl I. Hagen før helgen sa at sykefraværet ville gått ned hvis de som hadde psykiske lidelser tok seg sammen. «Da jeg vokste opp ble vi bedt om å ta oss sammen hvis vi ble deprimerte», sa den tidligere Frp-formannen til Dagens Næringsliv.

Vi er likevel enige i deler av den kritikken mot Fredrik Skavlan. Ikke i sympati med Åkesson fordi han var sykmeldt. Derimot reagerer vi på at lederen for SD ikke fikk noen mulighet til å snakke ut. Vi har liten sans for de til dels rasistiske uttalelsene som har kommet jevnlig fra representanter for SD. Men partiet fikk 13 prosent ved siste valg. Da må disse holdningene hos svenske velgere tas alvorlig. Skavlan framsto som om han først og fremst var opptatt av å markere sin forakt for Åkesson. Har man først invitert en politiker som gjest, forventer vi å få høre hans resonnementer. Her fikk vi bare demonstrert en intervjuers serie av avbrytelser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.