Det er spådommen til partileder Knut Arild Hareide ifølge Aftenposten. Han tar neppe feil. Konfliktsakene har kommet tett etter presentasjonen av statsbudsjettet.

Da stormen rundt budsjettforslaget hadde lagt seg kom den vanskelige asylsaken og håndteringen til justisminister Anders Anundsen (Frp). Og nå har Frp-nestleder Per Sandberg gått rett i strupen på KrF, med sine påstander om det flerkulturelle samfunnets fallitt.

Statsminister Erna Solberg (H) har hele tiden håpet at det etter hvert skulle være mulig å utvide regjeringen til en firepartiregjering. Tidligere har Hareide antydet at man etter kommunevalget vil se det som naturlig å vurdere å gå inn i regjeringen. Nå uttrykkes det i stedet tilfredshet med samarbeidsavtalen slik den er.

Paradoksalt nok kan KrFs skepsis til å gå inn i regjeringen være det som bidrar til enda mer uro mellom de fire borgerlige partiene. Per Sandbergs brannfakkel må nok leses som en uttrykk for betydelig frustrasjon over kritikken fra mellompartiene mot Frp-statsråder og manglende gjennomslag for Frps politikk. Det er åpenbart at Erna Solberg har en krevende jobb når regjeringen skal lose sine saker gjennom hos to partier som utad ikke er forpliktet til å forsvare regjeringens politikk.

Vi tror KrF og Venstre må ta skrittet inn som fullverdige regjeringspartier hvis Erna Solberg skal styre mer enn fire år.

Akkurat nå dominerer borgerlig krangel og mye peker i retning av valgnederlag i september.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00