Det er spådommen til partileder Knut Arild Hareide ifølge Aftenposten. Han tar neppe feil. Konfliktsakene har kommet tett etter presentasjonen av statsbudsjettet.

Da stormen rundt budsjettforslaget hadde lagt seg kom den vanskelige asylsaken og håndteringen til justisminister Anders Anundsen (Frp). Og nå har Frp-nestleder Per Sandberg gått rett i strupen på KrF, med sine påstander om det flerkulturelle samfunnets fallitt.

Statsminister Erna Solberg (H) har hele tiden håpet at det etter hvert skulle være mulig å utvide regjeringen til en firepartiregjering. Tidligere har Hareide antydet at man etter kommunevalget vil se det som naturlig å vurdere å gå inn i regjeringen. Nå uttrykkes det i stedet tilfredshet med samarbeidsavtalen slik den er.

Paradoksalt nok kan KrFs skepsis til å gå inn i regjeringen være det som bidrar til enda mer uro mellom de fire borgerlige partiene. Per Sandbergs brannfakkel må nok leses som en uttrykk for betydelig frustrasjon over kritikken fra mellompartiene mot Frp-statsråder og manglende gjennomslag for Frps politikk. Det er åpenbart at Erna Solberg har en krevende jobb når regjeringen skal lose sine saker gjennom hos to partier som utad ikke er forpliktet til å forsvare regjeringens politikk.

Vi tror KrF og Venstre må ta skrittet inn som fullverdige regjeringspartier hvis Erna Solberg skal styre mer enn fire år.

Akkurat nå dominerer borgerlig krangel og mye peker i retning av valgnederlag i september.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.