Fotballformann og fylkesmann Sigbjørn Johnsen har sagt til Hamar Arbeiderblad at pengene skal brukes til å redusere gjeld. 2015 og 2016 har vært «bratte år» rent økonomisk ifølge Sigbjørn Johnsen. Åpenbart så bratte at skattebetalerne må plukke opp regningen.

Ingen skal betvile fotballens betydning i Brumunddal. Sveum er et eldorado for idrettsinteresserte barn og ungdom. Dala har skapt et breddeidrettslag det står stor respekt av. Derfor skulle vi ønske det bare var å applaudere at rådmann Jørn Strand har lyttet til fotballformann Johnsen.

Så enkelt er det ikke. Hvordan har Brumunddal Fotball havnet i en slik økonomisk situasjon, spør leder for Ringsaker idrettsråd Arnfinn Nes. Han ønsker seg en bedre redegjørelse, og han er ikke alene. Ifølge Ringsaker Blad krever både Ringsaklista, Høyre og Senterpartiet mer informasjon før de stemmer ja til bevilgningen.

Odd-Hermann Roel Børke (H) synes det gir et dårlig signal at dårlig drift og dårlige beslutninger skal betales av kommunen. Det er vi enig med ham i. Problemstillingen er godt kjent i Hamar, hvor både Storhamar og HamKam fikk såkalte ansvarlige lån fra kommunen som nødhjelp. Lånene ble ettergitt i ettertid, og det ble skapt en forventning hos idrettslederne om at kommunen ikke ville klare å sette foten ned når den økonomiske krisa var stor. Taperne er de idrettslagene som holder orden i eget hus. De fikk ikke penger.

Ringsaker har til nå ikke hatt tradisjon for å gi økonomisk nødhjelp til idretten. Derfor bør det ikke være noen enkel avgjørelse å redusere gjeld for Brumunddal Fotball. For å sukre pillen er det også foreslått at støtten på 500.000 kroner vil bli videreført i budsjettet i årene som kommer. Dermed kan også andre idrettslag få glede av potten i framtida. Dette gjør at det ikke bare er nødhjelp til Brumunddal Fotball, og bør være en forutsetning for at politikerne stemmer ja til forslaget.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00