De tilbyr husstandene fiberbredbånd, kabler som må graves ned i bakken, og solgte seg i sommer inn hos mange beboere i Hamar. Deretter satte de i gang med å grave. Men de to store aktørene jobber ikke verken sammen eller samordnet. I stedet har konkurransen mellom selskapene ført til at flere nabolag og boområder har opplevd kontinuerlig graving – og gjenoppgraving – av gater, grøfter og vegstumper, med støy, støv og framkommelighetsproblemer på kjøpet.

Derfor er det ikke noe for tidlig at Hamar kommune nå har satt ned foten og pålegger fiberaktørene å samarbeide bedre. Kommunene må stille krav overfor slike selskaper, som i dette tilfellet altfor lenge har fått operere parallelt og i samme områder uten å koordinere aktivitetene sine. Det kan ikke være slik at de får drive på helt som de vil, selv om de er store kraftselskap og sluttresultatet er svært etterspurt blant innbyggerne.

HA skrev for et år siden at Hamar kommune er blant de rimeligste i landet når det gjelder saksbehandlingsgebyrer for graving og inngrep på andres eiendom. Kabelselskapene har derfor gode forhold i vårt distrikt, sammenlignet med andre steder i landet. Når kabler da skal graves ned i grøfter, er det bare fornuftig av kommunen å forlange at operatørene samkjører seg og gjør forholdene mindre kaotiske for innbyggerne, som tross alt også er deres kunder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.