Rektor Kjell-Arne Østvold erkjenner da også at han ikke er stolt av tallene. En rekke tiltak er iverksatt mot det som beskrives som kraftig mobbing på sosiale medier.

Dessverre er situasjonen like ille når det gjelder det faglige nivået ved skolen. 5.-klassingene ligger for eksempel et helt skoleår bak det som er forventet nivå i lesing. I regning er nesten halvparten av elevene på de laveste mestringsnivåene. I rapporten om tilstanden ved Løten ungdomsskole står det faktisk å lese at ett års undervisning i regning i 9. klasse har hatt negativ effekt på elevenes regnekompetanse!

Konsekvensene er ikke overraskende. Bare 65,9 prosent av elevene fra Løten fullførte og besto videregående skole inne fem år etter at de startet opp. Det er langt under landsgjennomsnittet. Som vi vet har kunnskapsnivået ungdommene tar med seg fra grunnskolen avgjørende betydning for om de lykkes i å ta videregående eksamen.

LES OGSÅ: Løten-elever sliter også faglig

Tilstanden er en katastrofe for Løten-skolen, sa Høyres Anders Bronken da rapporten ble presentert for kommunestyret. Det er dessverre en presis beskrivelse. Det er nok atskillig lettere å stanse mobbingen hvis elevene opplever at de mestrer skolefagene. Fortsetter de svake skoleresultatene vil det dessuten få store følger for hele Løten-samfunnet. Vi vet at ungdom som ikke fullfører videregående skole i større grad enn andre faller utenfor arbeidslivet. Da ender de fort hos Nav, og blir en utgift på sosialbudsjettet i stedet for en skattebetaler.

Politikere og skoleledere i Løten må analysere situasjonen og starte arbeidet med å snu denne utviklingen. Alle som jobber med utdanning vet at det tar tid før resultatene viser seg, derfor er det viktig å komme raskt i gang. En så dramatisk situasjon som dette kan ikke vente.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.