Spillutviklerne i det Hamar-baserte Sarepta Studios har, sammen med Teknopilot, laget et kritikerrost spill om hverdagen til to barn som ble født under andre verdenskrig. Målet med spillet, som er myntet på unger fra 12-årsalderen, er å ta vare på Karin og Klaus, som begge er barn av en norsk, ugift mor og en tysk soldat. Såkalte lebensborn. I spillet må man sørge for at de to får mat og får gå på skole, samtidig som de opplever mobbing på grunn av sitt opphav, slik det ofte var i årene etter andre verdenskrig.

«My Child Lebensborn» ble lansert i mai og har fått svært gode anmeldelser og kritikker. Det ble blant annet kåret til månedens spill av The Guardian. Ikke minst er det på grunn av tematikken, som oppleves sterk og relevant også i dag; hvordan uskyldige barn straffes for noe foreldrene har gjort. Sarepta Studios ønsker derfor å få innført bruk av spillet i undervisningen på skoler. Der får de støtte av spillekspert og lærer Rune Fjeld Olsen, som uttaler seg til HA mandag. Han mener temaet er ekstremt relevant også i våre dager, og at spillet kan brukes som hjelpemiddel og en igangsetter av diskusjoner om hvordan man oppfører seg mot medmennesker.

Denne type «teknologi med innhold» vil bare bli viktigere og viktigere i skolen. Undervisnings- og skoleopplegg bør være åpne for og se seg om etter relevante måter å ta i bruk dataspill, VR og andre digitale læremidler for å engasjere elevene. Det er ikke gitt at en«pålogget» klasse må føre til distraksjon og ukonsentrasjon. Teknologi brukt riktig, av en lærer som både kan faget og spillet, kan bidra til bedre pedagogikk og lettere læring.

Produsentene har søkt støtte hos Kulturrådet for å få laget en skoleversjon av «My Child Lebensborn». Vi krysser fingrene for det. Det er også en fjær i hatten til spillutviklermiljøet i Hamar. Byen har mye kompetanse på dette området og det er grunn til å være stolt av at flere som utdanner seg fra spillinja ved Høgskolen Innlandet blir værende i Hamar med nystartede spillbedrifter. Det er utvikling for framtida.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.