Det er Kriminalomsorgen og Statsbygg som vurderer en ny utvidelse av fengselet. Hamar og Stange har allerede hatt møter om reguleringsplanen for en eventuell utvidelse.

Det er som kjent kritisk mangel på soningsplasser i Norge. Utgangspunktet for utvidelse på Ilseng er godt, i og med at hele administrasjonen til Hedmark fengsel ble samlet på Ilseng da det nye administrasjonsbygget ble åpnet i fjor. Fengselet har en svært god beliggenhet kommunikasjonsmessig. Jernbanen og E6 gjør at det er enkel transport fra hele Østlandet. Den blir enda bedre med dobbeltspor og firefelts motorveg. Dessuten er alle nødenhetene allerede samlet i Hamar. En utvidelse av Ilseng fengsel vil i enda sterkere grad bidra til at Hamar framstår som hovedsete for justissektoren her i fylket.

Det aller viktigste med 200 soningsplasser er at det bidrar til å redusere soningskøen. Belegget i mange norske fengsler er på over 99 prosent. Vi har hatt flere saker her i regionen hvor personer som pågripes for alvorlig vinningskriminalitet må settes fri, rett og slett fordi det ikke finnes ledige fengselsplasser hvor de kan sone. Det er en alvorlig situasjon. Det øker utryggheten hos innbyggerne når kriminalitet ikke fører til noen reaksjon fra samfunnet.

Men det er også en god nyhet at Hamar og Stange kommuner kan få 140 nye statlige arbeidsplasser. Det er lett å forstå at ordførerne Nils A. Røhne (Ap) og Morten Aspeli (Ap) begge er svært positive. Saken er imidlertid på ingen måte avgjort. Også Østfold er interessert i å utvide sin soningskapasitet, og har meldt seg på i kampen om de nye fengselsplassene. Det er regjeringen som skal avgjøre saken. Vi regner med at alle stortingspolitikerne på Hedmarksbenken nå kjenner sin besøkelsestid. Ikke minst representantene fra Høyre og Fremskrittspartiet bør bruke den innflytelsen de har inn i regjeringen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.