Det er det første budsjettet som den borgerlige regjeringen alene legger rammene for. Særlig er det store forventninger hos Fremskrittspartiets tillitsvalgte til dette statsbudsjettet. Partiet sitter tross alt med finansministeren, og dette er den første store muligheten til å innfri noen av de valgløftene som ble avgitt i valgkampen.

Dagbladet har gjort en rundspørring blant 700 lokale tillitsvalgte i partiet. Ikke overraskende er lysten til å øke den statlige pengebruken stor. Over halvparten av de lokale tillitsvalgte Frp-politikerne ønsker å bruke mer oljepenger enn handlingsregelen åpner for. På flere av sine politiske kjerneområder har Fremskrittspartiet sviktet i forhold til valgløftene. Det er et dårlig signal til partiets velgere når antall bomstasjoner på norske veier øker under den sittende regjeringen.

Vi har likevel liten tro på at regjeringen vil bruke det kommende statsbudsjettet til noen stor politisk kursendring. Vi tviler på at statsminister Solberg vil akseptere at handlingsregelen brytes. Den sittende regjeringen har først og fremst vist ansvarlighet den tiden den har sittet. Det skremmebildet som ble forsøkt tegnet før valget har ikke slått til. Årsaken er ganske enkelt at regjeringen til nå ikke har gjort alvor av å innfri sine valgløfter, og da tenker vi særlig på den aggressive retorikken som ble brukt av en del stortingsrepresentanter fra Fremskrittspartiet.

Vi tror derfor vi vil få et statsbudsjett som verken finansierer store skattelettelser eller investeringer. Frp har fortsatt behov for å markere at dette er et parti som kan styre Norge på en trygg måte. På grunnplanet har forståelsen for dette vært forbausende stor. Kanskje holder det i denne omgang med en større taxfreekvote, billigere båtmotorer og fjerning av arveavgiften? Vi vet ikke hvor lenge tålmodigheten vil vare, men vi blir ikke overrasket hvis også statsbudsjettet for 2015 har en profil som gjør at Frp-løftene blir liggende i skuffen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.