I løpet av helgen ble 270 sjåfører stoppet av Utrykningspolitiet i Hedmark. Hele 20 bilister fikk beslaglagt førerkortet og politiet skrev ut over 250 forelegg. UP hadde 11 mannskaper og seks biler ute på hovedvegene E6, Rv3 og Rv25 i Hedmark. De var selv nedslått over resultatet, etter å ha stoppet så mange bilister for blant annet høy fart, mobilbruk, rus og manglende bilbelte.

7.800 kroner i bot og tre prikker i førerkortet var resultatet for en ung mann som kjørte i 113 kilometer i timen i 80-sona på Rv25 mellom Trysil og Elverum. Mange ble tatt i 114 og 115 km/t der det er 80. At så mange ligger hårfint under 116, som er grensen for førerkortbeslag, vitner om at folk iskaldt beregner hva de driver med. Det vil alltid være folk som kjører fortere enn tillatt fartsgrense. Men det avdekker skremmende lite reflekterte holdninger når flere faktisk kalkulerer med å få bot. Med dyre biler som er komfortable å kjøre også i høye hastigheter, følger gjerne at sjåføren har romslig økonomi til enkelt å håndtere en bot på noen tusenlapper – og altså bevisst tar en slik «utgift» med i beregningen.

Høyeste hastighet i helga ble målt av UP til over 150 km/t i en 80-sone på riksveg 3 i Østerdalen. Det var den groveste overtredelsen, sammen med et tilfelle av 100 km/t i en 60-sone, og er ganske enkelt svært høy risikoatferd. Det synes å være helt underordnet at denne type fart på trafikkerte veger bokstavelig talt er livsfarlig, både for en selv, men ikke minst også for andre, uskyldige mennesker og medtrafikanter. Dessverre legger det heller ingen demper på fartspedalen at flere har familien med seg i bilen. I tillegg til menn litt oppi årene, er tendensen fortsatt den samme, at størsteparten av dem som blir tatt er menn mellom 18 og 25 år.

UP lover flere kontroller i Hedmark og vi slutter oss til oppfordringen om at andre bilister må la være å blinke med lysene og advare møtende trafikk om at de kommer til en laserkontroll. Gjør man det, bidrar man faktisk til at blant annet rusede bilførere slipper unna. La UP gjøre jobben og få tryggere veger for alle.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.