Østlendingen har etter vår oppfatning ikke skilt mellom det som er annonser, og det som er redaksjonelt innhold. Hamar Dagblads utgave på åpningsdagen for CC Stadion, er til forveksling lik et annonseprodukt. I tillegg fikk Østlendingen en avtale med ledelsen for CC som ekskluderte Hamar Arbeiderblad fra å gjøre videoopptak inne i senteret før åpningen.Kan vi ikke unne våre konkurrenter en eksklusiv avtale, og litt ekstra inntekter? Vi aksepterer selvsagt å bli slått når det handler om å få eksklusive nyheter. Grunnen til at vi klager denne saken inn for PFU, er at den viser hvor hardt den uavhengige journalistikken nå er presset. Det er journalistikkens troverdighet som nå er til salgs.Annonsørene har det siste året vendt ryggen til dagsaviser over hele landet. Konsekvensen er massive kostnadskutt, og stadig færre journalister som skal lage et redaksjonelt produkt som abonnentene er fornøyd med. I jakten på inntekter lekes det nå med tanken på å la annonsørene få utforme innhold som i dag lages av redaksjonene. Som senterleder Nina Utkilen, ifølge Dagbladet, skrev i en e-post til alle butikkene på CC: «Vi har gjort en avtale med Hamar Dagblad. I avisen de gir ut den 11.11. vil Hamar Dagblad vie mye plass til CC Stadion. Her er det en mulighet for dere til å markedsføre deres butikk som en redaksjonell sak til en rimelig penge».Tillit til at det innholdet du finner i avisen ikke er påvirket av eiere eller annonsører, er helt grunnleggende for vår troverdighet. Derfor er redaktøransvaret lovfestet i Norge. Slik skal vi kunne være sikre på at det er redaktørens beslutninger som ligger bak valg av stoff og vinklinger, ikke annonsører eller eiere. Det er denne tilliten vi mener Østlendingen og Hamar Dagblad svekker, ved å koble annonsører og redaksjonelt innhold. Det har tatt mange, mange år å bygge opp tilliten til at innholdet vårt er uavhengig. Nettopp derfor ønsker annonsørene så sterkt å komme på redaksjonell plass. Da forsvinner også vår troverdighet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.