I dag vil etter all sannsynlighet Einar Busterud, By- og bygdelistas ordførerkandidat, kunne presentere partiene bak sitt flertall og en politisk samarbeidsavtale. Det blir nødvendigvis en avtale som inkluderer Miljøpartiet de Grønne, i tillegg til Høyre og Venstre og Sp. Dette blir dermed det første signalet om hvilken politisk retning den nye flertallskoalisjonen vil ha når Busterud med stor sannsynlighet overtar som ordfører.

Det eneste vi så langt har fått vite er at det nye flertallet vil utvide varaordførerstillingen fra en 50 prosent stilling til full stilling. En slik utvidelse vil neppe ryste kommunens økonomi. Vi synes likevel det er et dårlig signal, all den tid ikke minst Høyre har snakket varmt for å spare penger ved å effektivisere kommunens drift. Det skapes fort et inntrykk av at politikerne ikke griper så lett til sparekniven når det handler om dem selv.

Det blir spennende å se hva det nye flertallet vil mene om jernbanen og dobbeltsporet. Både Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne har gått til valg på at jordvernet er svært viktig. Høyre, Venstre og BBL er på den andre siden de tre partiene som alle har flagget at jernbanen må legges et annet sted enn i strandsonen. I utkastet til samarbeidserklæring mellom Arbeiderpartiet og MDG vektlegges nettopp betydningen av å ta vare på dyrket mark og ha et sterkt jordvern. For de velgerne som er opptatt av en jernbanefri strandsone blir det svært interessant å høre hvordan det nye flertallet håndterer denne problemstillingen.

Vi vet heller ikke mye om hva det nye flertallet mener om utfordringene i kommuneøkonomien, utover at ingen sektorer skal spares. Einars Busterud (BBL) har garantert at det verken blir lavere skatter eller privatisering av kommunale tjenester. Men når driften skal bringes i balanse må det nødvendigvis ramme noen. Det ble rettet hard kritikk mot ordfører Morten Aspeli (Ap) i valgkampen, for mangel på tydelig kommunikasjon i store politiske saker. Vi ser derfor fram til at dagens pressekonferanse vil gi velgerne et klart budskap om det nye flertallets politiske prioriteringer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.