I så fall er alternativene i beste fall uklare. Men Høyre og Ap kappløper nå om å være sterkest tilhenger av østlig trase, og markere seg som partiet som lytter mest til lokale beslutninger.

Les innlegget fra Aps Anette Trettebergstuen her.

«Nå ser vi endelig målstreken», skrev Høyres 1.-kandidat Kristian Tonning Riise. Det hadde han rett i. Men synet av mål må ha gitt Høyre-toppene panikk. Regjeringen har forlenget løpet med minst ett år. Det ser mistenkelig ut som Høyreregjeringen og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ikke har lyst til å innkassere denne seieren, og gi Hamar Høyre muligheten til å bli valgvinnere. Trasébeslutningen er åpenbart ikke er fullt så enkel for Høyre som Riise ønsker seg.

Les innlegget fra Kristian Tonning Riise her

Arbeiderpartiet på sin side har vaklet seg fra et lokalt veststandpunkt til litt halvhjertet støtte til stasjon ved Vikingskipet. Hvor hardt vil Anette Trettebergstuen kjempe for å overvinne Bane Nor og en lang rekke andre tunge høringsinstanser, når Hamar Ap egentlig ønsker den motsatte konklusjonen? Vi registrerer at Jonas Gahr Støre vil «lytte til det lokale nivået». Det er like uforpliktende som løftene til statsminister Erna Solberg (H).

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har til gjengjeld inntatt et klart standpunkt. Han vil ha vestlig trase med kulvert. Paradoksalt nok er jernbanebygging unntatt fra Senterpartiets iherdige kamp mot sentralisering. Her lyttes det ikke til lokale beslutninger. Til gjengjeld kan Sp kanskje hente stemmene fra hamarvelgere som vil ha vestlig trase?

Skal valget være et jernbanevalg bør perspektivet strekkes utover traseen gjennom Hamar. Hvilket parti bevilger mest penger til Intercity? Hvor lenge må vi vente før dobbeltsporet kommer til Lillehammer? Det er kanskje greit for ordfører Einar Busterud at By- og bygdelista ikke stiller liste ved stortingsvalg. Da slipper han i det minste å forklare hvorfor han ikke får dobbeltsporet forbi Ottestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.